Oefenloop 06-05-2017

Email: info@timeisrunning.nl

Op zaterdag 6 mei 2017 was het zover, de jaarlijkse grote oefenloop van team 255 ‘Time is running’.

Na een aantal jaren met oefenlopen in regen, veel wind en/of kou, was het dit jaar eindelijk eens een keer lekker weer.

 

Rond 09.00u vertrokken we met het team naar Warnsveld, vlak bij Zutphen, waar vandaan we zo’n 150km. naar Alblasserdam zouden gaan lopen, via de Roparun route.

Simon, ons nieuwe teamlid sliep al in het busje, bijna VOOR we gestart waren! En ja daar zijn foto’s van. En later op de dag sliep hij weer hoor!

In Warnsveld aangekomen, begon het meteen goed. De navigatie voor de fiets deed het nl. niet, dus moesten we navigeren met telefoons. In team A begon Lilian voorop met fietsen en moest dus ook navigeren. Na zo'n kilometer kwamen we erachter dat we richting Hamburg gingen in plaats van richting Rotterdam...dit ten nadele van Martijn, die als eerste loper na z’n eerste kilometer dus weer terug was bij het startpunt.

Daarna meteen in Zutphen 2x verkeerd gereden met de fietsers, maar wel genoten van een mooie binnenstad met de markt. Ook het begeleidende busje had hier grote problemen met de juiste route, mede doordat bijna de gehele binnenstad daar op zaterdag met de auto niet bereikbaar was.

Dus na de eerste 5 km. was al duidelijk dat dit een zeer nuttige oefenloop was, iedereen moest duidelijk nog even ‘warm draaien’. Gelukkig ging het vanaf dat moment wel goed.

Na zo’n 40km de eerste wissel met team B, waarna zij voor hun eerste +/- 40 km. mochten gaan. Doordat één van onze lopers (Susanne) vandaag niet beschikbaar was, moest team B met 3 lopers de estafette doen. Daarom moesten zij per persoon wat meer kilometers lopen, maar omdat ze nog helemaal fit waren, was dit geen probleem. Tot dat…. Arie moeite had met boomstronken ontwijken en daardoor struikelde. Behoorlijk onder het bloed ging hem het toen wat moeilijker af.

In de tussentijd ging team A aan de macaroni, want ook dit was, ook al was het maar een oefenloop, geregeld, met dank aan Connie, Peter en Anneke. En de macaroni smaakte prima.

Uiteindelijk had ook team B hun blok volbracht, dus mocht team A weer, wederom voor zo’n 40 km.. Inmiddels was de avond aangebroken, dus kon team A mooi meteen ook een stuk in het donker oefenen. Beetje jammer was het dat we inmiddels foto’s van het rustende team B binnen kregen, zittend bij de Mc Donalds…. Dit tweede blok ging verder prima. Team B moest toen nog een resterende 12km., omdat hun eerste blok met 3 man al vrij lang was en tevens hadden we dit laatste blok ingekort omdat het anders erg laat zou worden.

Nadat we met de 2 busjes weer naar Geodis waren gereden, was het inmiddels rond middernacht en ging iedereen weer snel huiswaarts. Al met al een geslaagde oefenloop, mede omdat het weer eens mee zat en er een super lekker zonnetje scheen! Ook onze nieuwe teamleden weten nu enigszins wat ze over enkele weken te wachten staat.

 

Nog een paar wist u datjes:

- Peter in het busje Sandra heeft vervangen door Anneke

- Brenda iemand heeft gevonden die meer snoept , nl. Peggy

- Paul ineens kramp kreeg toen hij hoorde dat Sandra kan masseren.

…en dat ook redelijk ging met zonnebrand van zo’n 10 jaar oud

- Osvaldo autorijden heerlijk vind ,zit ie goed op de Roparun

- Adrie niet met hartjespleister op de foto wilde

- Flip zijn fietsbroek niet echt lekker zat

- Peggy (onze fotografe) het in en uitstappen best zwaar vond met al haar toestellen om haar nek

- Brenda in 1 keer de Grebbeberg opkwam

- Jan Wouters onze bosjesman is, die liever over boomstronken heen springt en tussen de bladeren dan op het fietspad loopt.

- Jan Luijs die welgeteld 486meter heeft meegefietst!

- Simone die niet houdt van foto's of gefilmd worden..

 

Copyright @ All Rights Reserved